torsdag 9 april 2009

Lite ledigt

Ett par dagar ledigt i påsk. "Semester", tänker jag. Det som fast anställda tar för givet känns som världens bonus för oss andra.

Det är lite ironiskt. När man hör fast anställda gnälla om en semesterdag hit och dit som eventuellt kan försvinna med nya avtal. Som student är man generellt aldrig ledig. Föreläsningsfria dagar präglas ofta av en latent ångest som säger att man borde börja läsa studentlitteraturen redan nu för att slippa de hysteriska dagarna -och nätterna - innan nästa tenta.

Under sommaren gäller det att få tag i ett jobb där man får jobba så mycket som möjligt för att slippa be föräldrarna om ett lån. Vi jobbar när andra vill vara lediga. I journalistbranschen är sommarjobben dessutom få och åtråvärda, så man ska nästan skatta sig lycklig om man överhuvudtaget lyckas få tag i ett.

Men nu tar jag ledigt och åker ned till Malmö för en långledig helg i bästa tänkbara sällskap. Bonus eller självklarhet -oavsett vilket så tänker jag njuta av varenda timme.

1 kommentar:

  1. Efter snart 4 år känns semester fortfarande som den grymmaste lyxen.. och något som jag fortfarande blir lite förvånad över, hoppas det aldrig släpper :D Ha grymma lediga dagar i varma Skåne så ses vi näst helg!

    kram!

    SvaraRadera